zondag 17 mei 2009

Oostenrijk!!

Oostenrijk!!

Eindelijk was het zover... Onze trip naar oostenrijk!!

Verzameld bij de Mac Donalds in Venray om 23.00u. Nog even een pitstop en toen kon het grote avontuur beginnen!!



Na een hele voorspoedige reis, kwamen we om half tien in de ochtend aan bij de appartementen. Daar werden we heel vriendelijk en hartelijk ontvangen door de eigenaar van Edelweiss. Na even de spullen in de appartementen te hebben gebracht, zijn we met 3 van de dames koffie gaan drinken bij Mo en Ruud, die in Seefeld wonen met hun Cane Corso's Bebi en Balou. Mo heeft ons in de loop van de week meermaals meegenomen voor een schitterende wandeling!! Helaas kon niet de hele groep daarbij mee door diverse oorzaken. Maar uiteraard vonden we elkaar steeds weer, met leuke verhalen voor elkaar en de lol is er niet minder om geweest;-)) Wat een heerlijke groep!



Hondenkoppen uit de achterbak... Sinds ons bezoek in Seefeld een bekend verschijnsel;-) Twee of vier koppen uit het raam, super om te zien!!



Tijdens de schitterende wandelingen samen met Mo als onze gids, kwamen we op hele mooie plekken. Ook die super heldere bergbeekjes waren goed vertegenwoordigt tijdens onze wandelingen. De honden vonden het geweldig, en de baasjes niet minder!!



Na een heerlijke wandeling in het bos, al klimmend en dalend, kwamen we uit op de skipiste. Heel apart, zo uit het bos, ineens op een enorm open gebied... Jammer dat de hondjes geen ski's mee hadden genomen;-))




Ja, ons ras is afkomstig uit Italië. Gezien een dag naar hun land van afkomst prima te doen was, stond dat uiteraard hoog op ons lijstje!! Dus, via de Brennerpas, op naar Vipiteno (op z'n Duits heel saai Sterzing geheten) Een schattig dorpje, waar men helemaal Oostenrijks is;-)) Maar, hoe je het ook wend of keert, we zijn wél in Italië geweest!!



Om de verwarring compleet te maken, zijn we na afloop van ons tripje Italië gaan eten bij een Oostenrijkse Chinees;-)))) De Wiener Schintzels smaakten prima, maar ook het Chinees was erg lekker!!



Op de laatste dag zijn we naar een gletshergebied geweest, Kühtai. Plan was, dat een paar die-harts onder ons, daar zouden gaan skieën. Helaas waren de liften enkele dagen voor onze komst gesloten en om nou 2.5u. omhoog te lopen om in 5 minuten naar beneden te suizen, neuh... Dus hebben we heerlijk gewandelt en de honden laten spelen in de enorme laag sneeuw die daar nog wel lag. Op sommige plaatsen lag echt nog een meter, met bovenop versgevallen sneeuw. Voor de honden en de baasjes een heerlijke dag!!



En ja, na al die inspanning en belevenissen, ben je soms ff moe... Dan zoek je een bankje om even tot rust te komen;-))


Helaas is de week veel te snel voorbij gegaan... We hadden zo graag nog gewoon een week langer daar gebleven!! De omgeving, de groep, de honden...



Al op de heenreis waren we er over gekomen, maar dat was midden in de nacht;-) Dus op de terugreis van de gelegenheid gebruik gemaakt om te stoppen voor een fotoshoot! De Moseltalbrücke. Enorme brug over een dal. Echt indrukwekkend!!




Op de terugreis waren de honden uitgeteld... We hebben overdag terug gereden, maar de honden hebben heerlijk geslapen, moe van alle indrukken en belevenissen...

Wat een heerlijke week hebben we gehad met elkaar!! Volgend jaar gaan we weer... Andere bestemming, maar de accomodatie is al geboekt!!

Geen opmerkingen: